VENTURE CUP

Venture Cup er Nordens største forretningsplankonkurranse for studenter.

Konkurransen arrangeres 100% frivillig av studenter ved nesten alle universiteter og høyskoler i Norge og er non-profitt for alle involverte. Konferansen blir en hyllest til dagens student-startups og fremtidens ledere, innovatører og entreprenører. Vi skal dele ut premier til årets beste startups og koble næringslivet tettere sammen med studenter, gründere og fremtidens problemløsere. Venture Cup tar sikte på å kontinuerlig være den foretrukne “tidligfaseplattformen” for studenter som ønsker å videreutvikle og realisere sin idé.

venture cup har tre faser: lokal, regional og nasjonal finale

Lokal finale

Konkurransen begynner i den lokale finalen. Her skal startupene presentere ideen sin via en forretningsmodell, og senere gjennom å pitche forretningsideen foran en kompetent jury med representanter fra Tromsøs næringsliv. De to beste ideene går videre til den regionale finalen, hvor de møter to startups fra Bodø.

regional finale

Den regionale finalen er tevlingen mellom startups fra UiT Norges Arktiske Universitet og Nord Universitet, arrangert av Start UiT og Start Nord. Her skal det leveres en full forretningsplan, samt at ideen skal pitches på nytt foran en ny jury fra det lokale næringslivet. Blant de fire ideene skal kun to gå videre til den nasjonale finalen av Venture Cup.

Slike finaler finnes i hele Norge, til man sitter igjen med ti ulike startups fra hele landet.

Nasjonal finale

Nå er tiden kommet for å finne ut hvem som går av med tittelen “Vinneren av Venture Cup”! Startups fra Sør-, Øst-, Midt-, Vest- og Nord-Norge møtes for å konkurrere med sin forretningsidé. Ideene pitches, forretningsplaner rives sammen og gjennomgås, til man til slutt sitter igjen med den aller beste av de ti deltakerne.

Den nasjonale finalen av Venture Cup er en gjev happening som feires med en storslått bankett og fest. Spenningen er til å ta og føle på i hele salen, og det er ikke noe man har lyst å gå glipp av som publikummer!

Årets nasjonale finale arrangeres i år i Tromsø!
Billettsalg: TBA

kontakt prosjektleder: venturecup@startuit.no