Snart kickstartes Start Forum høst 2019 i Tromsø!

Heia. Jeg heter Brage Karde Valdermo og er medlem i Start UiT. - For tiden aktuell som prosjektleder i Start Forum. Jeg er en vaskeekte Tromsøgutt og patriot, som brenner for denne fantastiske byen.  Akkurat nå studerer jeg ved UiT – Norges arktiske universitet. På drøye 23 år har jeg vært så heldig å få oppleve et utenlandsår i Quebec, et halvt år i Oslo og reist verden rundt. Hver gang jeg kommer «hjæm» til Tromsø begynner jeg likevel å reflektere over hvilke fantastiske muligheter som finnes her. Den vakre naturen og de mange ressursene som finnes her, det yrende kulturlivet, gjestfriheten og kanskje viktigst, menneskene som lever her nord. For mennesket er på mange måter min religion. Det er det jeg tror på.

Portrett+2019-2020-26.jpg

Brage Karde Valdermo

Prosjektleder i Start Forum

For å skape gode prosjekter er det én eneste ting som står i hodet mitt. - Det er prosjektgruppen. Hvem skal være med? Hvor ligger motivasjonen deres og hvilke egenskaper har de? Jeg gir faen i hvor mange ideer du har. Ja, det kan komme godt med. Ideer og miljøer kan endre seg i løpet av et sekund, men prosjektgruppen vil fortsatt være den samme. Jeg fokuserer på det jeg ser, og det er menneskene. Mennesker med ulik historie, mål og ambisjoner. Det å jobbe med menneskene bak prosjektgruppen til Start Forum inspirerer meg. I år har jeg vært så heldig å bli tildelt rollen som leder for denne gode gjengen med engasjerte studenter, som virkelig ønsker å gjøre en forskjell. Vi skal arrangere en enorm konferanse i lille, store Tromsø. Det har vært både oppturer og nedturer som seg hør og bør. Med begrenset erfaring har man tidvis følt at man famler litt i mørke. I dag er det 17 dager og to timer til Start forum sparkes i gang og jeg gleder meg til å vise dere resultatet.

Start Forum er en stor innovasjonskonferanse som blir arrangert hvert år for og av studenter i Start Norge. I 2019 har Start UiT fått den ærefulle oppgaven av å være arrangører. Datoen for konferansen er satt til 17. – 20. oktober. Her skal over 200 av de mest engasjerte og fremoverlente studentene fra hele Norge samles i Tromsø. - Hvor Nord-Norge, sammen med innovasjon og kunnskapsdeling skal stå på agendaen. Vi ønsker å sette Nord-Norge på kartet og bidra til at Tromsø blir en mer attraktiv plass for studenter å bo og studere i.

Hvordan skal vi gjøre dette? Ved hjelp av en hel haug med fine mennesker og ikke minst en fantastisk prosjektgruppe. Vi skal drøfte, holde «caser» og ikke minst kose oss. Det har vært en prosess å komme dit vi er i dag. Prosjektgruppen har ofret både skole og jobb for å få dette til. Når jeg prater om prosjektet til mennesker utenfor Start er det et spørsmål som kommer hver gang. «Hva får du igjen for dette?» Jeg tror svaret er veldig individuelt. Noen vil kanskje si at det ser bra ut på CV-en, andre vil trekke frem relevant erfaring. Begge tingene er nok rett. Rent personlig vil jeg trekke frem en styrket tro på mennesket og Tromsø.

Jeg gleder meg til vi snakkes på Forum!