Hei, jeg heter Emil og skal skrive litt om hvordan hele Venture Cup-eventyret har vært for meg og oss i Idently!

På dagen søknadsfristen til Venture Cup gikk ut satt jeg og Nikolai på et utested der vi diskuterte om vi skulle være med eller ikke. Vi diskuterte mange forskjellige ideer men landet til slutt på den ideen som senere ble til Idently. Ideen går ut på at vi skal modernisere, sikre og effektivisere legitimasjonsprosessene som skjer når man for eksempel skal kjøpe øl i en dagligvarebutikk. Jeg huket tak i to av de beste ingeniørene jeg vet om og meldte på ideen, og laget, til Venture Cup.

Laget består av meg (prosjektleder), Nikokai Winsnes (markedsansvarlig), Jon Johansen (teknologiansvarlig) og Isak Sunde Singh (utvikler). Jeg og Nikolai studerer økonomi og administrasjon mens Jon og Isak jobber iherdig med mastergraden sin i informatikk. Jon og Isak tar seg av utviklingen av plattformen mens jeg og Nikolai tar oss av «resten». Vi har mye av den kompetansen vi trenger for innad i laget og jeg er imponert over hvor velfungerende laget er.

Vi møtte smånervøse opp til lokal finale, noe som til alles overraskelse gikk svært bra! Den lokale finalen består av en 20 minutters presentasjon foran en svært kompetent jury, før man på kvelden har en minutts «pitch» forran et publikum. Vi stakk av med førsteplassen og en verdifull bekreftelse på at vi er inne på noe med ideen vår. Til regional finale forberedte vi oss svært godt. Vi gjorde markedsundersøkelser, kontaktet relevante aktører, snakket med advokat, jobbet med Norinnova, opprettet et ressurspanel som skal veilede oss og skrev forretningsplan. Det er ikke til å legge skjul på at forberedelsene tok svært mye tid. Heldigvis fikk vi tilbake for alt arbeidet når vi vant førsteplass på regional finale også!

Nå har innspurten til nasjonal finale begynt, om under to måneder skal vi igjen presentere ideen vår. Vi har masse som gjenstår før vi er klare til nasjonal finale. Vi gleder oss til å presentere ideen vår for juryen, og forhåpentligvis vise dem en fungerende prototype av Idently.

Venture Cup har så langt vært en fantastisk reise som jeg vil anbefale alle som har litt interesse for innovasjon å være med på. Vi har lært utrolig mye om hvordan man utvikler forretningsideene sine, presentasjonsteknikker og lagarbeid. I tillegg er Venture Cup en flott arena for å komme seg ut av komfortsonen. Vi har utvidet vårt nettverk og mange dører har åpnet seg for oss som følger av Venture Cup.

Emil Solstad, prosjektleder i Idently