Starten på mitt medlemskap i Start UiT ble helt tilfeldig og uten en eneste anelse om hvor mye jeg kom til å få ut av det. Jeg ble medlem i høsten 2015, mens jeg var 19 år – ung og håpefull – og uten forståelse for hvordan voksenlivet fungerer.

Gjennom mine tre år som medlem i organisasjonen har jeg rukket å være innom det meste Start UiT driver med. Det siste året har jeg også hatt mulighet til å være lokallagets leder. Det er spesielt tre ting jeg vil trekke frem, som jeg har fått ut av å være med i Start. Det er nettverk, personlig utvikling og sosialt samhold.

Nettverk: Start UiT har som mål å være bindeleddet mellom studenter og næringslivet. Naturlig nok innebærer dette at man som medlem får god nytte av det. Gjennom mine tre år har jeg opparbeidet meg et godt nettverk både i Tromsø og resten av landet. Et nettverk bestående av folk i en rekke ulike bransjer, stillinger og med ulik erfaring og bakgrunn. Et nettverk som allerede har bydd på en rekke muligheter, og som jeg er veldig takknemlig for. Som eksempel kan jeg nevne min nåværende jobb som Account Manager i Benzin, eller muligheten til å være nasjonal koordinator for den norske finalen i Nordic Startup Awards. Der jeg er i dag er mye på grunn av kontaktene jeg har fått gjennom Start UiT.

Det andre jeg ønsker å trekke frem er både personlig og faglig utvikling. Start UiT er en arena der man skal kunne prøve og feile, og som medlem av Start, altså kalt starter, så SKAL man påta seg oppgaver man aldri har gjort før. Dette har gitt meg muligheter til å kaste meg ut i nye roller uten å ha tidligere erfaring. Noen ganger har det gått bra, andre ganger ikke så bra, men alt handler om å bli en erfaring rikere og lære av sine egne feil. Alt i alt så har jeg fått innsikt i hva jeg er god i og hva jeg faktisk har lyst å drive med når jeg blir «voksen».

Det siste som jeg vil trekke frem er at Start er ekstremt sosialt. Til syvende sist så skal det være gøy å være en starter, og det er ikke en hemmelighet at mange av mine bedre venner har jeg blitt kjent med gjennom Start, dette både i lokallaget og på landsbasis. Start UiT er nemlig en del av Start Norge, og til sammen er det over 400 startere spredt rundt hele Norge. På høst- og vårsamling møtes alle startlagene, og gjennom en helg får man skapt en rekke fantastiske minner med herlige folk fra hele landet.

Oppsummert, uansett om det er Start eller en annen organisasjonen som vekker engasjement, vil jeg oppfordre absolutt alle til å påta seg et verv ved siden av studietiden. Det gir en unik mulighet til å opparbeide seg relevant arbeidserfaring, nettverk og få mange venner og bekjente. Ikke minst så ser et verv bra ut på CV-en og dersom man kan vise til at man har fått til noe i løpet av sitt engasjement, så er sjansene mye større for å lande drømmejobben etter endt studie.

Hilsen
Eva Vikmane